Εκτρόπιο Ουρήθρας

Πρόκειται για μία καλοήθη βλάβη στρογγυλού σχήματος, που εμφανίζεται στο έξω στόμιο της ουρήθρας. Συναντάται συνήθως σε ηλικιωμένες, μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, πολύ σπάνια σε προεμμηνοπαυσιακές ή σε γυναίκες που βρίσκονται στην περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο της ζωής του.
Προκαλείται όταν μέρος του βλεννογόνου της ουρήθρας προβάλει από το έξω στόμιο της ουρήθρας. Οφείλεται στην ατροφία της περιοχής λόγω της πτώσης των οιστρογόνων που παρατηρείται σε αυτές τις ηλικίες.

Συνήθως δε δημιουργεί προβλήματα, ιδίως όταν είναι μικρό σε μέγεθος.
Μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία κατά την ούρηση ή μετά τη σεξουαλική επαφή. Λόγω χρόνιου ερεθισμού μπορεί να αιμορραγήσει ή σπανιότερα να νεκρωθεί.

Όταν είναι μικρό σε μέγεθος συνιστώνται θερμά μπάνια στην περιοχή και τοπική εφαρμογή κρεμών με οιστρογόνα και κολπικών υποθέτων.
Η χειρουργική αντιμετώπιση συνιστάται σε μεγάλα εκτρόπια που προκαλούν συμπτώματα, στις ασθενείς που απέτυχε η συντηρητική θεραπεία ή σε περιπτώσεις που ο ουρολόγος έχει διαγνωστικές αμφιβολίες.

Διαβάστε Περισσότερα

Η γυναικολογική ουρολογία είναι το κομμάτι της ουρολογίας που ασχολείται με τις ουρολογικές παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού που εμφανίζονται στις γυναίκες. Μερικές από τις παθήσεις που αποτελούν αντικείμενο της γυναικολογικής ουρολογίας είναι:  Ακράτεια ούρων, Πρόπτωση πυελικών οργάνων, Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, Υπερδραστήρια κύστη

Γυναικεία Υπογονιμότητα

Σημείο αναφοράς των περισσότερων ανθρώπων είναι η δημιουργία οικογένειας με απώτερο σκοπό την απόκτηση παιδιών, γεγονός που εκλαμβάνεται για την πλειονότητα ως ένα από τα πιο ευτυχή στην ζωή. Πάντοτε ωστόσο υπήρχε και ένα ποσοστό ατόμων που για διάφορους και ποικίλους λόγους δεν κατάφερναν να γευτούν αυτόν τον καρπό της ευτυχίας με αποτέλεσμα να εισέρχονται

Ουροσήψη

Ουροσήψη: συστημική, επιβλαβής απάντηση του οργανισμού σε λοίμωξη προερχόμενη από το ουροποιογεννητικό σύστημα, που συνοδεύεται από σημεία συστημικής φλεγμονής, οργανικής δυσλειτουργίας και ιστικής ανοξίας. Στην ουροσήψη οι ασθενείς προσβάλλονται από μικρόβια που προκαλούν οξεία φλεγμονή στις ουροφόρους οδούς και στο ανδρικό γεννητικό σύστημα και είναι συνήθως αποτέλεσμα απόφραξης. Απαιτείται άµεση διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία (εντός
Οι ουρολοιμώξεις και η συχνή εμφάνιση τους έχουν άμεση σχέση με κάποιες συνήθειες στον τρόπο ζωής των γυναικών, που αν τις τροποποιήσουν, μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των επεισοδίων.
Το κολοβακτηρίδιο (Escherichia coli, E.coli) είναι ένα Gram (-) ραβδόμορφο βακτήριο που ανήκει στην οικογένεια των εντεροβακτηριοειδών. Αποτελεί τον υπεύθυνο μικροοργανισμό για το 85% των εξωνοσοκομειακών και το 50% των ενδονοσοκομειακών ουρολοιμώξεων.
Οι ουρολοιμώξεις στις γυναίκες είναι από τις πιο συχνές βακτηριακές λοιμώξεις του οργανισμού, όπου παθογόνοι μικροοργανισμοί εγκαθίστανται και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα.

Κλείστε ένα ραντεβού με τον Γιατρό

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζι σας

Ιατρείο Αθήνας

Λ.Κηφισίας 102 - Αθήνα
Tηλ: 210 7222942
Κιν: 6980388332
fax: 210 7222953

Ιατρείο Τρίπολης

Κ.Παλαιολόγου 7 - Τρίπολη
Tηλ: 2710 223202
Κιν: 6983488485
fax: 2710 223202