Διαταραχές Εκσπερμάτισης

Η εκσπερμάτιση είναι η έκκριση του σπέρματος από την ανδρική αναπαραγωγική οδό, και συνήθως συνοδεύεται από οργασμό. Είναι το τελικό στάδιο και ο φυσικός στόχος της ανδρικής σεξουαλικής διέγερσης και αποτελεί βασικό συστατικό της φυσικής σύλληψης.

Προκαλείται από διέγερση του συμπαθητικού αυτόνομου νευρικού συστήματος, με συνέπεια τις περισταλτικές κινήσεις των μυών της επιδιδυμίδας και του σπερματικού πόρου. Ένας μικρός όγκος υγρού που περιέχει σπερματοζωάρια αποθηκευμένα στην επιδιδυμίδα, στον σπερματικό πόρο και στη λήκυθο του σπερματικού πόρου οδηγείται προς την προστατική ουρήθρα. Εκεί, αναμειγνύεται με τα 2-3 ml των αλκαλικών εκκρίσεων των σπερματοδόχων κύστεων, ενώ συγχρόνως η σύσπαση των μυών του προστάτη προσθέτει 1-2 ml υδαρούς υπόξινου προστατικού εκκρίματος.

Το σύνολο του εκκρίματος, συνολικού όγκου 3-5ml, πορεύεται προς την ουρήθρα και τέλος οι συσπάσεις του βολβοσηραγγώδους και των ισχιοσηραγγωδών μυών οδηγούν στην εκτίναξη του σπέρματος από το έξω στόμιο της ουρήθρας.

 Διαταραχές εκσπερμάτισης

 Οι διαταραχές της εκσπερμάτισης διακρίνονται σε:

  • Πρόωρη εκσπερμάτιση
  • Παλίνδρομη εκσπερμάτιση
  • Καθυστερημένη εκσπερμάτιση
  • Απουσία εκσπερμάτισης
  • Επώδυνη εκσπερμάτιση
  • Αιμοσπερμία

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και απαιτεί ειδική διάγνωση και αντιμετώπιση από τον ειδικό ιατρό.

Εκσπερμάτιση

Διαταραχές Εκσπερμάτισης

Διαβάστε περισσότερα

Η εκσπερμάτιση είναι η έκκριση του σπέρματος από την ανδρική αναπαραγωγική οδό, και συνήθως συνοδεύεται από οργασμό. Είναι το τελικό στάδιο και ο φυσικός στόχος της ανδρικής σεξουαλικής διέγερσης και αποτελεί βασικό συστατικό της φυσικής σύλληψης.
Μάθετε περισσότερα για τις συχνότερες διαταραχές της εκσπερμάτισης.

Κλείστε ένα ραντεβού με τον Γιατρό

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζι σας

Ιατρείο Αθήνας

Λ.Κηφισίας 102 - Αθήνα
Tηλ: 210 7222942
Κιν: 6980388332
fax: 210 7222953

Ιατρείο Τρίπολης

Κ.Παλαιολόγου 7 - Τρίπολη
Tηλ: 2710 223202
Κιν: 6983488485
fax: 2710 223202