Η διάγνωση του προβλήματος θα ξεκινήσει από τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού και μιας σωστής κλινικής εξέτασης. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις και ουροδυναμικός έλεγχος. Τέλος η συμπλήρωση ενός ημερολογίου ούρησης από τον ασθενή, συχνά προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες που βοηθούν στη διαγνωστική προσέγγιση του προβλήματος.
Υπάρχουν διάφορα είδη ακράτειας με κυριότερες μορφές την ακράτεια από προσπάθεια και την ακράτεια από έπειξη. Ανάλογα με το είδος της ακράτειας επιλέγεται και η κατάλληλη θεραπεία που μπορεί να είναι είτε συντηρητική είτε χειρουργική.
Η θεραπεία της ακράτειας είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τον ασθενή και την περίπτωση.
- Δεν είναι όλοι οι ασθενείς ίδιοι.
- Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο ζωής, φυσική δραστηριότητα, ανάγκες, συνήθειες, ηλικία και ιατρικό ιστορικό.
Στις μέρες μας, η ακράτεια ούρων πρέπει να πάψει να αποτελεί θέμα “ταμπού” για τον ασθενή και για τον γιατρό και να θεωρείται ότι αποτελεί φυσική συνέπεια του γήρατος ή κάποιας χειρουργικής πράξης.
Η ντροπή και η λάθος πληροφόρηση οδηγούν στη σιωπή και την παθητική αποδοχή του προβλήματος.
Οι πάνες δεν είναι για τους ενήλικους. Η ακράτεια, σχεδόν πάντα, είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου ιατρικού προβλήματος. Όπως μπορούν να θεραπευθούν αυτά τα προβλήματα, έτσι μπορεί να θεραπευθεί και η ακράτεια.
Επιλέξτε την επιστροφή σε ένα υγιή, δραστήριο και απολαυστικό τρόπο ζωής.
Είναι μύθος ότι η ακράτεια ούρων είναι φυσιολογική με την πρόοδο της ηλικίας και επίσης ότι δε θεραπεύεται.
Μάθετε περισσότερα για: