Πολυϊατρεία Αιγαίου – Ουρολογικό ιατρείο

Τα Πολυϊατρεία Αιγαίου (Aegean Polyclinics) προσφέρουν στοχευμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάρου. Το πολυϊατρείο είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο

Η ουρολογία ως ιατρική ειδικότητα

Η ουρολογία είναι η χειρουργική ειδικότητα που ασχολείται με τη μελέτη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος ανδρών και γυναικών, καθώς και των παθήσεων του γεννητικού συστήματος του άνδρα.
Αν και χειρουργική ειδικότητα απαιτεί τη βαθιά γνώση της γενικής ιατρικής, της παιδιατρικής, της γυναικολογίας και άλλων ειδικοτήτων από τον ουρολόγο, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των νοσημάτων που σχετίζονται με το ουρογεννητικό σύστημα.
Η σύγχρονη Ουρολογία χωρίζεται διεθνώς σε 6 τομείς (εξειδικεύσεις):

 • Ουρογεννητική Ογκολογία
 • Ενδοουρολογία
 • Νευροουρολογία
 • Ανδρολογία
 • Γυναικολογική Ουρολογία
 • Παιδιατρική Ουρολογία

Οι ουρολογικές παθήσεις είναι συχνές, κάποιες προκαλούν μεγάλη δυσφορία στους ασθενείς και κάποιες άλλες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Ουρολογικό ιατρείο στη Πάρο

Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς
Χειρουργός  Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Διευθυντής Στ΄ Ουρολογικής Κλινικής, Metropolitan General
Κλινική ενδοουρολογίας & ελάχιστα επεμβατικής αντιμετώπισης της ουρολιθίασης

Ουρολόγος στην Πάρο

Η ειδικότητα της ουρολογίας συνεχώς εξελίσσεται…

Η ουρολογία αντιπροσωπεύει σήμερα ένα ταχέως εξελισσόμενο και συναρπαστικό πεδίο της ιατρικής που απαιτεί τη σωστή γνώση και το χειρισμό των νέων εξειδικευμένων τεχνολογιών.

 • Η τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα της ουρητηρικής και νεφρικής ενδοσκοπικής χειρουργικής με οπτικές ίνες υψηλής ευκρίνειας και εύκαμπτα ενδοσκόπια έχει προσφέρει «επανάσταση» στη θεραπεία των λίθων του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης η χρήση laser και ο συνδυασμός με εξωσωματικούς λιθοτρίπτες νέας γενιάς οδήγησε στην εγκατάλειψη των παλαιών χειρουργικών τεχνικών για την αντιμετώπιση της λιθίασης.
 • Διπολικά συστήματα διαθερμίας ικανά να λειτουργήσουν με φυσιολογικό ορό (TURis) ή lasers χρησιμοποιούνται πλέον για τη διεκπεραίωση της διουρηθρικής εκτομής του προστάτη.
 • Η δεξιότητα και η εμπειρία στη χρήση του χειρουργικού μικροσκοπίου προσφέρουν εξαιρετικά βελτιωμένα αποτελέσματα σε ουρολογικές επεμβάσεις όπως η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης και η βιοψία όρχεως.

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει παγκοσμίως η εφαρμογή της ενδοουρολογίας και της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής ουρολογίας στην αντιμετώπιση σχεδόν όλων των χειρουργικών ουρολογικών παθήσεων. Τα προφανή οφέλη της ενδοουρολογίας και της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής ουρολογίας είναι η ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος, η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και κατά συνέπεια η μείωση του διαστήματος νοσηλείας και η άμεση επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ο κος Μπουζαλάς και η ομάδα του παρέχουν ολοκληρωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις για κάθε ουρολογική πάθηση.

Ο γιατρός στηρίζει την πρακτική του στην εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς και στο συλλογικό έργο της ομάδας του, με στόχο την πλέον ολοκληρωμένη φροντίδα των ατόμων που απευθύνονται σε αυτόν.

Καινοτομία στην Ενημέρωση

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τους ασθενείς μας να καταλάβουν τη φύση των ουρολογικών προβλημάτων και τις θεραπευτικές επιλογές τους. Για το λόγο αυτό επιστρατεύεται όλη η ομάδα μας, συνδυάζοντας εποπτικά μέσα για την κατανόηση των ασθενειών και των θεραπευτικών επιλογών. Οι προσωπικές επαφές με τον ασθενή και το οικείο περιβάλλον του είναι απαραίτητες και η ιατρική πληροφορία παρουσιάζεται με καθαρό και εμπεριστατωμένο τρόπο. Η εξατομικευμένη ενασχόληση αποτελεί τη βάση της ιατρικής προσέγγισης.
Με σεβασμό στις ψυχοκοινωνικές ιδιαιτερότητες των ασθενών προσπαθούμε να οικειοποιήσουμε την ιατρική γνώση με:
• Ενημερωτικά φυλλάδια
• Ερωτηματολόγια
• Πληροφοριακά γραφήματα - infographics
• Video επεμβάσεων
με στόχο την κατεύθυνση του ασθενή στα επόμενα βήματά του, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο το προγραμματισμό της θεραπείας και μειώνοντας το άγχος του.

Πρόληψη

Η πρόληψη είναι μια υποχρέωση του σύγχρονου ανθρώπου προς τον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, η σημασία και η αναγκαιότητα της προληπτικής ιατρικής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία. Πολλές από τις ασθένειες του σύγχρονου κόσμου μπορούν να διαγνωσθούν πρώιμα και έτσι να αντιμετωπισθούν με επιτυχία.

«…Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν…»
Ιπποκράτης ο Κώος, 460 – 370 π.χ.

Καλύτερα να προλαμβάνουμε, παρά να θεραπεύουμε…, έλεγε ο Ιπποκράτης, o πατέρας της Ιατρικής.

Ο καρκίνος προστάτη, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, η νεφρολιθίαση είναι παθήσεις που στις μέρες μας είναι δυνατό είτε να προληφθούν είτε να διαγνωσθούν έγκαιρα και να θεραπευθούν.

Θεραπεία

"Να θεραπεύει μάλλον με περίσκεψη παρά με τόλμη, και με υπομονή παρά με βία"

Ιπποκράτης ο Κώος, 460 - 370 π.χ.

Οι θεραπευτικές πράξεις που πραγματοποιούνται από τον Κο Μπουζαλά και την ομάδα του καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των ουρολογικών παθήσεων.

Στην καθημερινή πρακτική, χρησιμοποιώντας σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, πραγματοποιούμε state of the art επεμβάσεις ενδοουρολογίας και ελάχιστα επεμβατικής ουρολογικής χειρουργικής.

Η μετεγχειρητική πορεία ενός ασθενούς είναι μείζονος σημασίας με βασικούς στόχους την αποτελεσματική διαχείριση του πόνου και γενικά της ανάνηψης και ανάρρωσης, ώστε ο ασθενής να μπορέσει να επιστρέψει στην καθημερινότητα του το συντομότερο δυνατό, χωρίς προβλήματα και επιπλοκές.

Η μοντέρνα αυτή προσέγγιση επιτυγχάνει:

 • μείωση του κινδύνου επιπλοκών
 • αποφυγή της μετάγγισης αίματος
 • εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου
 • γρήγορη κινητοποίηση και σίτιση
 • μικρή διάρκεια νοσηλείας
 • βραχύτερη ανάρρωση
Εξειδίκευση